Thursday, 14 March 2013

surprise surprise

Mr.S bukan seorang yang romantik tapi selalu buat something yang buat hati ni rasa alahai cair haha ( diri sendiri lah yang rasa nya pun ) .


contohnya macam harini, mula2 call mintak tolong Mr.S masakkan nasi & keluarkan ikan daripada peti ais. tapi tadi bila balik tengok lauk dah siap terhidang atas meja. aishh rasa macam bersalah sebab tak masakkan untuk suami tapi sebaliknya. but that's him, suka buat something secara tiba-tiba je haha.


sebenarnya bukan harini je Mr.S masakkan dinner, dah banyak kali juga and i learn a lot from him, daripada nak masak sup sampai lah nak masak kari. yes mak sendiri & mak mertua pun banyak membantu, tapi kalau Mr. S sendiri yang bagitahu macam mana rasa makanan yang dia nak tu adalah lebih mudah, sebab sia yang nak makan kan. Alhamdulillah syukur. thanks darling xoxo

sekarang ni tengah fikir nak masak apa yang best untuk Mr.S makan esok, semangat kan nak masak esok tapi malam ni dah runsing sediri kah kah kah. ok later.


aimilaili๐Ÿ™ˆ๐Ÿ™‰๐Ÿ™Š

Wednesday, 13 March 2013

extremely bz

hahaa padahal takde lah bz mana,ye ye je tajuk. tapi tak sure juga ni bz ke tak, rasa macam banyak kerja tapi bila duduk depan pc ni tak tahu nak mulakan dengan yang mana. takpe kita abaikan je dulu kejap.

semalam sebenarnye dah semangat nak balik rumah masak udang butter kan, tetiba few minutes sebelum balik tu, Sallihin dah whatsapp cakap dah siap masakkan dinner ( aww shoo shuweet < cecara gedik) masak sup ayam je sebenarnya, tapi suka sup sallihin masak sebab cukup rasa pekat dan segalanya, cuba kalau diri sendiri yang masak? tapi memang sallihin lagi terer masak daripada diri ini .hahha sup memang favorite tapi sup semalam tu pedas ya rabbi , 5 biji cili padi haa. tapi sallihin makan relax je . haha. ok so harini udang butter lah yer.

Sup Ayam Kasih Sayang (wahahaha nama tak boleh blah ) 
cerita makan je kan hahah, tapi makan kat rumah je la, jb mcm kurng dah tempat makan best-best semalam teringin nak makan salmon time lunch, jumpa tapi tak sedap . rasa macam pasrah gila hahaha. nanti bila dah jumpa salmon yang sedap baru kita warwar kan disini yer.

anyway sejak 2-3 menjak ni kan petang-petang Johor bahru ni mesti macam mendung, pastu matahari menyorok belakang awan. cantik lah pemandangan tu bagi aku, so ini yang di instagramkan semalam.( sorry la gambar repeated amik dekat instagram je) haha

Ini dicapture pada 11032013 dekat belakang office kat tebrau ni, cantik kan?

Yang ini pulak dicapture semalam 12032013, yang ni lagi cantik daripada semalam kan? ini snap masa tengah drive tu (kantoi smabil drive sibuk amik gambo) 

{aimilaili๐Ÿ™ˆ๐Ÿ™‰๐Ÿ™Š}

Tuesday, 12 March 2013

Tetamunya

9th march dengan excitednya kami semua telah pergi ke KLIA untuk hantar mil pergi umrah, seawal jam 6.30am dah bertolak dari mersing. semangat kan? sebab nak sampai ke KLIA sebelum jam 12pm. anggaran perjalanan +- 5 jam ( ini termasuk behenti rehat/ makan/toilet/ bawak slow) . ngam2 memang jam 11.30am sampai di KLIA .

09032013 KLIA (kidnap niece sallihin daripada Kluang, supposed tumpangkan die pergi sekolah, tapi terlajak terus bawak ke KL ) kah kah kah 
Settle daftar ,check in bag ,dengar taklimat apa semua,bermula lah journey mil ke tanah suci makkah. risau juga sebab mil pergi sorang-sorang, tapi bila tengok ramai juga makcik-makcik yang travel alone, so tak rasa risau sangat. cuma harap kalau mil ada masalah apa-apa ada yang sudi menghulurkan tangan membantu.

Family Sallihin, tu fil kita tu tak pernah berjauhan dengan my mil, kesian dia kene tinggalkan 2weeks.

Dan setelah lelambai pelok2 mil, kiteorang terus balik mersing, 2 jam je dekat KLIA , day trip sangat kann, mcm member kita laa buat day trip ke penang, ke melaka, tapi dah trip dia bestt, sebab pegi jalan2, ini day trip ke KLIA sahaja ok! hahahha kesian Mr.S penat drive je seharian. tapi takpe sekali sekala. pasni nak ajak dia day trip g kl jenjalan plak hahaha, memang tak lah kan. :p

dinner ramai-ramai, my family & my inlaws before mil pergi menunaikan umrah.

ok nanti 23rd march kita day trip dari Mersing pergi KLIA lagi ok kekeek


aimilaili๐Ÿ™ˆ๐Ÿ™‰๐Ÿ™Š

Thursday, 7 March 2013

you know where to go

sesejak 2-3 menjak ni awal kita sampai office ok, pekerja cemerlang sangat. kalau tak manjang lambat je. datang awal sebab Mr.S kerja pagi minggu ni, maka aku pun terikut laa sekali bangun pagi kan. hahahah, next week kita tengok macam mana perkembangan ya. sesuatu sangat panggil sallihin Mr.S hahahahaah. takpe laa konon2 macam mystery lah kan. ini mungkin sebab aku banyak sangat lepak kat blog peejburhantu kan die panggil husband die Mr. B kan? kekeke pentiru lah amy ouch



anyway, semalam abah bawak balik stok lauk daripada mersing, kalau dah kata mersing kan mestilaaah yang paling fresh paling mantap paling manis punya seafood abah bagi. tapi jangan gembira terlalu awal, sebab aku masih buntu lagi tatau nak masak apa. ok la bukan buntu tapi lebih kepada tak tahu pastu takut tersalah masak terus jadi tak sedap!

maka berbalik kepada tajuk, kalau kita tak tahu masak, u know where to go kan. of course lah call mak. mak sendiri dan juga mak mertua, ok laa kekadang ada juga google. tapi bila mak ajar step by step dalam telefon rasa macam lagi mudah.

harini aku rasa macam nak masak udang masak lemak nenas. kita tengok nanti macam mana pergi dia. heharap sedap hingga menjilat jari kikikiki

ok update utk masakan malam ni , sebab aku draft post ni pagi tadi hahahahha . udang masak lemak cili padi & sotong goreng tepung! alhamdulillah licin makan dengan mr.S


ok lah tu je aku nak pergi merehatkan minda dan badan kejap ( sampai pagi) haha. sesiapa yang sudi nak tengok gambar-gambar project365 iolls boleh lah ke ig kita : aimilaili ok tq tata takecare

{Posted using iPhone aimilaili lah ๐Ÿ™‰๐Ÿ™Š๐Ÿ™ˆ}

Tuesday, 5 March 2013

hye march

fuhh penatnya! tak sangka hidup sebz ini! hahaahhha ok take care semua.

selamat pengantin baru bagi yang nak bernikah, selamat menimang cahaya mata bagi yang dah nak dapat baby tu, selamat jenjalam bagi travellers smua, ewah . ok bye ( bz kan) . tak termasuk bz bejalan ke sana sini hahaha. ok take care






- Posted using BlogPress from my iPhone