Wednesday, 29 December 2010

• Harimau Malaya dan 2010 •

Assalamualaikum. Hey Ho there. Nothing much to write, ( eventho' there are like a lot in my mind , but i dont know how to put it in words )  so here comes the pics. What i had achieve in the year 2010 - finished my degree, and get a job that i love so much. Had few family vacations this year , hoping for more next year :smile: . Ok dah the end.


♥ Give more love ♥


♥ Spend more time with Family - cherish every moments♥


♥ Eat more sweet food hahah - no- ♥


♥ Ok bunga raya- sayang Malaysia - Good luck Harimau Malaya- relevan tak ?  ♥


Harap malam nanti team Malaysia akan perform well dekat Jakarta. Dekat twitter macam panas je antara twitterati Indonesia ngan malaysia cerita pasal bola ni, tapi nanti habis bola senyap laa kot. Hopefully.


♥ senyum je lah bila da habis.  ♥


Last but not least !


♥ Happy 2011 :cool:


Maaf sebab entry aku rojak. Jap lagi kalau makan rojak ok jugak kan. nyum :!:


Tuesday, 21 December 2010

• Bearry Xmas •

Assalamualaikum. hehu. Harini aku sampai office gila awal kot, sebab takut jam katanya. Sebab aku tak tau kalau dari bandar Kuala Lumpur nak ke Puchong waktu sesak awal pagi jam berapa, maka dengan gigih nya pagi tadi drive keluar jam 6.30am itu pun jalan dah banyak kereta. Kalau dari Puchong, jam 8.15am sempat lagi nak sampai office jam 8.30am. Semangat gitu! hahah


Oleh sebab keluar awal, sampai pun awal, sempat lah aku tedo 45 minit dalam kereta. Mantap lah. sampai pening-pening kepala aku. Apa jadah aku cerita semua ni, aku pun tak tau lah. Tujuan nak letak gambar je hahah. ok tata.


♥ Deco Christmas di Midvalley - meriah uolls, rasa mcam nak angkut bawak balik barang satu dua teddy bear ♥


♥ Ini bukan Christmas giveaway tapi early birthday present untuk ateh 29th Dec - sepatutnya rahsia- tapi mungkin tak rahsia dah ni. ♥


♥ Selamat Malam Kuala Lumpur - ceh2 haha - view from our room last night ♥


Ok lah sampai disini sahaja.oho tapi semalam aku ada satu benda tak puas hati dengan promoter yang kerja dekat isetan the gardens, bahagian kasut Lewre < ko tengok betapa semangat aku tulis kat department mana semua, sebab promoter kat situ dia kerja hanya untuk berdiri macam patung je, bila tanya-tanya ( dengan sopan ye aku tanya ) macam tanya dengan dinding ke cermin ke. 3-4 kali juga lah aku ulang soalan tu, tapi hampa... cewah, so korang kalau pergi shopping kat sana, doa lah dapat promoter yang baik hati suka senyum iman penuh didada. Ok aku marah sebenarnya. Tu je bye.

Friday, 17 December 2010

• family collage •


Family . Keluarga . 家人 Jiārén / 家庭 Jiātíng



♥ family collage - using instagram ♥




collage (From the Frenchcoller, to glue) is a work of formal art, primarily in the visual arts, made from an assemblage of different forms, thus creating a new whole.

A collage may include newspaper clippingsribbons, bits of colored or hand-made papers, portions of other artwork, photographs and other found objects, glued to a piece of paper or canvas. The origins of collage can be traced back hundreds of years, but this technique made a dramatic reappearance in the early 20th century as an art form of novelty.

From Wikipedia.

Thursday, 16 December 2010

• gambar-gambar yang boleh menggembirakan hati sendiri •

[caption id="attachment_1477" align="aligncenter" width="500" caption="donashi"]donashi[/caption]

♥ Donashi - boss blanje wohoo ♥



♥ Aku harap tahun depan lah dapat terbang ke amsterdam - harapan- picture was taken while we are on our way to Kuching Sarawak.♥




♥ A gift for myself.- tetiap hari pun nak beli hadiah utk diri sendiri haha ♥


Ok dah tu je bye :evil: skang tengah suka snap gambar guna instagram je ehe

Thursday, 9 December 2010

• Toblerone - putih ke coklat sedap ? •

Assalamualaikum. Yelloow ( sebut hello ) saje aa yell-ow macam gedik-gedik sket.cis blah. Aku sebenarnye tengah bengang, maka terus jadi tak bersemangat nak kerja. Adik-adik kat umah sana jangan tiru ye, kita sebagai manusia kene sentiasa bersemangat nak menjalani kehidupan * ceh cakap lebey,buat tengok ah * haha ok ok . Back to the topic yaww.

♥ Ini website Toblerone la ni. Tengok web pun aku da terliur weh. haha ♥



Apsal tetibe nak cerita pasal Toblerone? Biasalah bila kerja banyak, tapi takde mood,perut lapar, mula lah tangan gatal pegi google perkara-perkara yang meng-gembirakan. Sejak 2-3 menjak ni aku memang craving gila kat toblerone, tapi yang warna putih. Apakah? ( ini macam WTF ini melayu ) am i expecting? * haha kepala hutak anda * , tatau la apsal tapi memang layan la makan toblerone color putih sambil layan dvd kat rumah. * sambil aku type kat blog ni pun aku tengah mengunyah toblerone. Tapi yang chocolate punye ah, white dah abis *

Toblerone ni chocolate bar yang bentuk segi tiga panjang-panjang tuh, ada macam-macam size lah, originally made by Kraft Food, dulu aku ingat Kraft food ni Malaysia punya product, rerupanya bukan la seh.Toblerone ni dicipta pada tahun 1980 oleh Theodor Tobler *hence the name laa kan * and Emil Baumann in BernSwitzerland . Info ni semua aku amik daripada wikipedia lah. Terima kasih Google ! ♥ ehe


They developed a unique milk chocolate including nougatalmonds and honey with a distinctive triangular shape. The product's name is aportmanteau combining Tobler's name with the Italian word torrone (a type of nougat). The image of a bear is hidden in the Matterhorn mountain symbolizing the town of its origin.[2]

Theodor Tobler applied for a patent for the Toblerone manufacturing process in Bern in 1906.[3] The Toblerone brand was trademarked in 1909, at the Federal Institute for Intellectual Property in Bern.[4]

The Tobler company was independent for many years. In 1970, it merged with Suchard, the makers of Milka, to become Interfood. A merger with the Jacobs coffee company in 1982 created Jacobs Suchard. Kraft acquired the majority of Jacobs Suchard, including Toblerone, in 1990.

Ini memang sebijik aku copy paste from wikipedia . Skang da tau laa kan macam mana nama toblerone terhasil? Toble + Torrone. Kalau la kata aku yang invent chocolate bar ni nama akan jadi Amy + Torrone. Amyrone. *wierd* takpe lama-lama orang akan terima hahah perasan kau.

Chocolate berbentuk segitiga prisma ni ada banyak flavour, tapi kalau kat Malaysia, kita selalu tengok yang Toblerone Milk, Toblerone White & Toblerone Dark kan ? Dia ada lagi flavour lain contohnya Toblerone fruit and nuts,Toblerone Honeycomb crisp & Toblerone Tobelle *comel seot nama * . Kalau korang nak try rasa yang lain boleh try pegi macam The zone Duty free yang kat Johor Bahru tuh, sana ada jual coklat pelik-pelik. Tapi kalau kau pegi switzerland lagi heaven lah kan kat sana ehe.
Toblerone's variants may contain trans fats as of July 2008. As of April 2009, Toblerone packaging indicates 0 g trans fat.

Kalau korang bosan-bosan boleh la pegi ke web Toblerone ni , kat sana macam-macam info kau boleh tau pasal Tobelrone, itu pun kalau kau kipas-susah-mati coklat ni lah. Advertisement dia pun kau boleh usya sana + ada few recipes with toblerone that you can follow . Yummmylicious!


♥ AKu macam tak sabar la nak balik buat mende ni kan, tapi mungkin ke baskin je la kot har3♥


Aku suka Toblerone color putih. Anda pula bagaimana? hahah ok tata




Wednesday, 8 December 2010

• Cerdik Bagi Ekor Kerbau •

Assalamualaikum semua, sihat tak semua? Alhamdulillah. Pejam celik dah masuk tahun baru dah kita kan, harap tahun ni kita semua dapat lah apa yang kita harapkan & menjadi lagi bagus daripada tahun-tahun lepas kan. Insyallahh.Amin.

Ok, tentang tajuk hari ni, ade sesapa tau ke maksud peribahasa kat atas tuh? aku pun baru tau weh. Cerdik Bagi Ekor Kerbau . Aku nampak peribahasa ni kat botol air summer, bagus lah aku rasa botol air mineral ni sebab letak peribahasa yang tak pernah aku dengar & belajar kat sekolah. Maksud peribahasa tu ialah melakukan sesuatu pekerjaan yang merugikan diri sendiri. Contohnya laa macam kau buat sesuatu kerja yang kau tay payah buat, tapi tetap kene blame gak. Kan rugi tuh. Lepas ni boleh lah praktikkan penggunaan peribahasa ni yerp.

Sebut pasal kerbau, aku smalam pegi lah satu kedai ni kat area Bangi, nama kedai dia Warung Dusun Gearbox, fuhh walaupun nama kedai start dari Warung, tapi jangan pandang sebelah mata, takde warung-warung pun, restoran la sebenarnye dan agak glamor jugak lah dengan sup gearbox dia,masin skit ah aku rasa ( mungkin time aku je la kot masin,time korang tak) . Tapi aku rasa tetap tak bleh lawan sup gearbox yang dekat Restoran ZZ Johor Bahru yang sebelah JKR ( dekat dengan Anjung Warisan Johor Bahru )  jalan petri, tuh aku rasa terbaik lah dengan mee rebus + gearbox. Sebut pasal Johor Bahru, Serious la aku memang rindu nak duduk JB balik.sobs. But What to do, merantau untuk mencari rezeki yang halal * poyo abis * har3. - tiba-tiba kan lari tajuk -

♥ Sup Gearbox _ ada pisau bagai disediakan ♥



Ok lah kepada sesapa yang duk kat area selangor nak try sup gearbox, boleh lah ke Warung Dusun Gearbox ni, make sure korang datang awal la, sebab kedai die bukak jam 6 petang, so kalau datang lambat, lambat lah korang dapat makanan. Dekat sini pun korang boleh order ikan bakar gak, ikan ikut size * normal la nie * , sebut ikan bakar aku terus terindu dekat Top Spot Sarawak! Omg terbaik lah ikan bakar kat sana, Seafood lah. Murah, banyak, fresh dan sedap. Tak lupa juga rindu dekat udang-udang ngan ketam-ketam kat Mersing, nanti i balik i confirm akan makan korang k xoxo.

♥ Ikan bakar- okay lah ♥


Lagi satu aku jumpa dekat The Malaysian Life punya blog tentang sup gearbox, and Top 5 places to find Gearbox, ( dekat warung dusun tuh pun ada banner tulis benda ni )



Top five places to find soup gearbox:


Kuala Lumpur:

1. Raja Sup in Taman Tun Dr Ismail. Here, one can find every conceivable type of soup. Yet despite its fame, Raja Sup is a small outlet, occupying just half a shoplot tucked between Secret Recipe and a fancy looking restaurant at No.46, Jalan Datuk Sulaiman. The cook is from Kelantan.

Selangor:

2. Warung in Bandar Baru Bangi which has a kampung feel to it. From the PLUS highway, exit through the Kajang toll. Then at the traffic lights, go straight towards Bandar Baru Bangi. You will come to a long straight. Towards the end of that straight, you will see Shell and Mobil petrol stations on your right and the restaurant on your left (with many cars parked by the roadside).

** ini aku rasa yang warung dusun tuh lah kan.




Kota Baru:

3. This particular restaurant in Panji, some 3km from Kota Baru town, specialises in sup gearbox, daging bakar and kerabu. Many Government officers go there for lunch (the restaurant is closed at night).

Penang:

4. Sup Hamid. A well-patronised restaurant serving many kinds of soup dishes, located in front of Hotel Malaysia at the end of Penang Road. Sup gearbox is usually available at night.

Johor Baru:

5. There is this particular corner shop very well known among locals located at the Simpang Mariaman corner of Jalan Petri. It specialises in mee rebus gearbox.

** ini aku confirm dekat Restoran ZZ Jalan Petri :) , korang try la  mee rebus gearbox yummy!.


Ok lah jap lagi aku ada benda nak update lagi, later bye. :)

Monday, 6 December 2010

• Bisou. Ferrero •

Assalamualaikum. Nah aku sajikan korang smua dengan pencuci mulut yang manis-manis belaka. Kek Cawan dan juga Aiskrim ferrero rocher. OMG - ouh mee goreng, semua pun manis sampai ke tekak dan sampai ke hari ni terasa lagi manis nya. Maka esok merupakan tahun baru islam dan aku dapat cuti dan akan pergi ke klcc lagi untuk membeli kek cawan yang manis terlebih gula. Esok sebaik-baiknya berpuasa ye.


♥ aku tamak, taknak makan ferrero rocher yang sebijik2 tuh,tapi aku nak makan aiskrim die,banyak hahah♥


♥ Sebab jauh diperantauan,tak boleh suruh mak buatkan cupcake, maka terpaksa pegi kedai je beli. Manis die sampai ke tekak oke.nyum2♥


Ini cupcake dekat Bijou Klcc, depan tgv klcc tuh. Memacam flavour ada, ni aku beli dark secret kot, aku pun tak ingat lah.hahah satu cupcake harga dia rm5, agak besar gak lah. Ade 2 cawangan Bisou ni satu kat Bangsar Village & satu kat KLCC, kalau nak more info boleh pegi sini lah kan Bisou Bake Shop .


Kalau korang duduk kat Mersing , ehe ye rumah ku syurgaku Mersing Johor, Boleh lah pergi ke Bengawan Solo Cake House & Cakemania Cafe untuk makan cake-cake beraneka jenis cewah.


♥ Selamat hari natal . semua raya pun aku nak raya hahah ♥

Friday, 3 December 2010

• December 02 •

Assalamualaikum semua. Bulan ni aku dah nekad tak nak pegi holiday mana-mana, sebab last month dah pergi pangkor & kuching, patutnye sebulan sekali je. Tapi apa kan daya. Cewah. So bulan ni bulan untuk pusing-pusing shopping complex tengok deco untuk christmas & movie. Maka movie pertama bulan ini yang akan ditonton (cewah) Rapunzel. Ye lah aku macam ketinggalan sikit ah sebab ramai orang pun dah pegi tengok. eheh Social network pun officemate aku duk cerita-cerita, takpe takpe man man lai. Yang penting aku dah tengok Hachiko okeh! Untuk tatapan semua aku trace balik si cameleon rapunzel ni, saja tadi sebelum balik - Tadaaaaa - ok bye semua.



Thursday, 2 December 2010

• Hello December •

Assalamualaikum semua. Harap sehat di hari pertama bulan disember ini. Tinggal lagi 30 hari sebelum kita semua melangkah ke tahun baru, korang punye azam @ impian tahun ni semua dah tercapai ke? kalau belum masih sempat lagi, kalau dah alhamdulillah. ehe skema takleh blah. ok lah nak balik tata !



Jaga diri baik-baik semua jangan gaduh-gaduh. Aku malas nak update gambar-gambar aku bercuti haha.

Wednesday, 1 December 2010

• 4 Hari 3 Malam •

Assalamualaikum semua, halo2. Harap sehat la semua hendaknya.




4 hari 3 malam di Kuching. Now back to Kuala Lumpur. Kerja-kerja. Nanti aku update lagi, tentang aktiviti selama 4 hari di Kuching oke

Friday, 19 November 2010

• Today is yesterday tomorrow •

Assalamualaikum. Nothing much to update although there's a lot of things happend now and then. Just trying to survive and of course be a good 3d animator, though still need a long journey to reach there, but will try my best to keep the positive vibe in me. Yeah. So till then, take care all.



Monday, 15 November 2010

• Free Free Free •

Assalamualaikum. Hye semua. Hari ni aku nak bagitahu kat korang yang bukan susah nak dapat barang free ke, discount ke apa ke kan. Apa yang korang semua boleh buat ialah pergi ke iTunes, download satu aplikasi nama iStage, iStage ni medium yang menyenaraikan nama-nama kedai yang berada di Malaysia, terutamanya Kuala Lumpur. Tapi aplikasi ni hanya untuk pengguna iPhone je. Sorry yerp.. :oops:




Bukan sahaja memberitahu jarak & alamat kedai tuh, tapi ada gak kedai yang ada bagi digital voucher, contoh macam Vanity Hairven dekat Sunway Giza, die bagi 15% discount for partial highlight, exclusive for iStage users only, so best kan? jadi jangan lepas kan peluang untuk dapatkan iStage di iTunes harini.


iStage boleh didapati di sini : iTunes Link untuk maklumat lanjut boleh pergi ke Fling Rock Studio atau Profrabjous.

Friday, 12 November 2010

• Itulah, kan dah bagitahu •


Assalamualaikum. Eheh.Emosi ye ayat aku tulis atas tuh, menyampah tau emosi-emosi ni. Tapi biasalah manusia, semua perasaaan tu mesti ada. Walau kau seceria mana pun, tetap akan ada satu hari yang akan rasa tak best, yang kau rasa nak diam je, yang kau akan rasa nak duduk sorang-sorang bawah meja ke belakang langsir ke bawah katil ke. Asalkan jauh dari semua orang, tapi perasaan ni kejap je, lepas 2-3 jam mempoyo-poyo emosikan diri, terus huha huha balik gelak sana gelak sini, lupa masalah.


Tapi sebenarnye, masalah tu ada, cuma malas nak fikir.Lain orang lain caranya. :smile:


Ok lah nanti aku update lah gambar pergi Pangkor. Yea Serawak , aku nak pergi jumpa kau lagi :smile: Tahun ni kita cuti-cuti Malaysia je lah ok.

Thursday, 11 November 2010

• Oi •

Assalamualaikum. kurang ajar kot ber-oi oi , ish ish. Yeah nak cuti lagi. :) tolong lah ramaikan duit cepat.

Wednesday, 3 November 2010

• Happy Deepavali •

Assalamualaikum, halu . :) Yeah dikesempatan ini saya ingin mengucapkan Happy Deepavali kepada rakan-rakan yang menyambut perayaan ini, exspecially kepada officemate aku Harsha . Jangan lupa bawak maruku banyak-banyak. Bila sebut deepavali aku rindu woh nak makan capati free hahaha. Dulu masa masih tinggal dekat Johor Bahru, time deepavali mesti sibuk-sibuk ikut abah pergi open house rakan-rakan beliau yang menyambut perayaan deepavali, best woh, boleh makan capati sampai banyak-banyak, jumpa macam-macam jenis maruku, kuih raya dia orang pun lain juga. nyum-nyum ada juga yang bagi makan nasi atas daun pisang. Best gila! Walaupun raya untuk kaum lain, aku excited lebih hahaa. Sebab utama : makanan. :mad:


Baik mari lupakan makanan sebentar. Jadi, Deepavali jatuh pada hari jumaat 5th November, maknanya satu Malaysia la cuti. Hari jumaat tuh, sesiapa yang hari sabtu memang tak kerja, memang lah best, hari minggu yang panjang sikit. Aku lah orang yang best tuh hahahah. Sebab hari sabtu aku memang tak kerja, maka aku dan adik angkat aku telah merancang untuk cuti-cuti Malaysia. Lokasi kena lah agak-agak dekat dengan Kuala Lumpur, sebab cuti tak lama. Kami telah memilih Pulau Pangkor di Perak. Ye sekali lagi dalam tahun ni aku pergi Pangkor. Semangat! hahah harap-harap  dekat perak bukan musim banjir seperti di Kelantan, Kedah ,Perlis & Terengganu. :!: Percutian kali ini, aku cuba untuk kekalkan percutian dalam budget.Tapi selalu nya tak berapa nak berjaya. Haha mesti ada terlebih. Tapi insyallah boleh kot. Nak buat macam cerita Destinasi Bajet kat 8tv yang ada Qushairi Mohammed Razali . Destinasi Bajet ni perbelanjaan mesti bawah rm300 kan? aku rasa macam dah terlebih ni herm herm. Harap perjalanan kami ke sana lancar di musim-musim perayaan ni.


♥ Aku memang suka berjalan, Bon Voyage ♥


Ok lah, insyallah nanti aku update lah lagi. Hope pergi Pangkor dapat jumpa Hornbill.


Tuesday, 2 November 2010

• I'm a small bird •

Assalamualaikum. Hye minggu ni aku suka dengar lagu 我是一只小鸟 - I'm a small bird - saya seekor burung kecil by 丁噹 (della). aku tak ingat la sama ada aku da pernah post pasal lagu ni ke tak. rasanya tak lagi kot. Takpe la kalau terpost dua kali pun. Dapat korang belajar mandarin banyak sikit haha. Tapi aku tak letak semua lah lagu dia. Chorus je ok kot. :) Kalau ada tersalah translate sila betulkan aku ye.Ada juga perkataan yang aku tak translate terus dari perkataan kanji ni, aku translate ikut kesesuaian ayat.




每次到了夜深人静的时候
mei ci dao le ye shen ren jing de shi hou

Setiap kali sampai waktu malam senyap




我总是睡不着
wo zong shi shui bu zhao

Saya selalu tidak dapat tidur nyenyak




我怀疑是不是
wo huai yi shi bu shi

Saya curiga adakah




只有我的明天没有变得更好
zhi you wo de ming tian mei you bian de geng hao

Hanya esok saya yang tidak akan bertambah baik?




未来会怎样究竟有谁会知道
wei lai hui zen yang jiu jing you shei hui zhi dao

Apa akan jadi masa hadapan, siapa akan tahu?




幸福是否只是一种传说
xing fu shi fou zhi shi yi zhong chuan shuo

Adakah kegembiraan itu hanya satu cerita dongeng?




我永远都找不到
wo yong yuan dou zhao bu dao

Selamanya tidak akan saya jumpa



我是一只小小小小鸟
wo shi yi zhi xiao xiao xiao xiao niao

Saya ialah seekor burung yang kecil




想要飞呀飞
xiang yao fei ya fei

Hendak terbang




却飞也飞不高
que fei ye fei bu gao

tetapi tidak mampu terbang tinggi




我寻寻觅觅寻寻觅觅一个温暖的怀抱
wo xun xun mi mi xun xun mi mi yi ge wen nuan de huai bao

Saya mencari-cari suatu pelukan yang selesa




这样的要求算不算太高
zhe yang de yao qiu suan bu suan tai gao

Permintaan begini adakah terlalu melampau? ( tinggi-高-gao )


Lagu ni sangat best. pada aku lah.haha kalau korang nak tengok pinyin atau lyrics ni yang penuh, boleh la ke sini . Translation boleh mintak kat aku lah kalau dalam bahasa.Lagu ni pun ada yang version lelaki yang nyanyi, Richie Ren. Not bad gak. K lah bye semua. :wink:

Tuesday, 26 October 2010

• Food chapter 1.0 •

Assalamualaikum . Waalaikumsaalam. Pekabo smua. hope sehat je la eh. Memang la aku ada banyak benda nak update. Tapi biasalah aku kan pemalas kuasa dua. ha-ha-ha. gambar dalam camera pun banyak tak simpan lagi. Ateh convo, Family datang melawat. dan lain-lain. Cewah macam sibuk sangat.


Sebab aku diet, nah korang amik gambar makanan lagi! hahah aku diet tipu je la weh. takde maknanya aku nak tinggal kan makanan yang sedap-sedap ini, kang aku berjaya diet, korang rasa tercabar plak. hahaha poyo seot!





♥ Cheese Foccacia - yang ni sedap weh rupa macam biasa2 je ♥


Foccacia ni sejenis roti yang macam pizza, sedap & sangat lembut, roti memang laa lembut kan,tapi ni lembut lagi lah haha. Mengikut kajian aku kat wikipedia, " Focaccia (Italian pronunciation: [foˈkatʃːa]) is a flat oven-baked Italian bread,[1] which may be topped with herbs or other ingredients.



Focaccia is related to pizza, but not considered to be the same." Sangat terkenal dekat Itali dan selalu dimakan dengan minyak zaitun, ala-ala macam appertizer macam dekat Itallianies. Dan sekarang anda-anda diluar sana boleh dapatkan di Cone Pizza . IOI Boulevard Puchong.



♥ Ini biasalah macam baked rice tuh tapi die tuka fettuccine ♥



♥  nyum tengok gambar menyelerakan tak? eheh seekor rm25, boleh didapati di Souq Putrajaya, kat bawah Masjid Putra. Ada juga terdapat ketam goreng ye ♥

♥  Dan yang ni bukan makanan- muka teruja bila dah kenyang- Sekian ♥

Terima kasih semua. Selamat menjamu mata di waktu tengah hari :grin:

Wednesday, 20 October 2010

• Protein Diet •

Assalamualaikum semua. Hari ni aku nak cerita pasal protein diet. Sebenarnye aku tatau laa sangat kan, yang aku tau  protein diet nie tak boleh makan benda-benda yang berkarbohidrat , contohnya macam nasi, roti, benda-benda yang diperbuat daripada tepung. Buah-buahan pun tak boleh makan sepanjang orang tu buat protien diet. Kira yang mudah nye, kau boleh makan ayam,daging, susu, cheese, kacang-kacang contohnya macam badam.


Ade officemate aku ni die buat protein diet, then aku pun join-join laa dia, haha aku memang tak makan nasi & roti semua, tapi aku makan ni



♥ CHicken CHop. Tapi aku tak makn laa mashed Potato tuh (konon nye laa kan )-checkered flag restaurant Puchong ♥



♥ Spagetti Meatball @ glitters GSC One Utama ♥


♥ Ini paling favourite - mini hazelnut tart @ crossover bridge ikano-the curve. ♥


So, agak-agak berjaya ke aku follow Protein diet nie? hahahaah takde nasi yeah right! Semoga berjaya. cewah. :mad: